Castreren/Steriliseren

Bij ieder konijn komt op een bepaalde leeftijd de hormoonproductie op gang, dat is het moment waarop ze zich kunnen gaan voortplanten. Bij rammen is dit rond 3-4 maanden leeftijd, bij voedsters rond 4-5 maanden.

Door castratie (het verwijderen van eierstokken of zaadballen), voorkom je voortplanting en verdwijnt gedrag wat door de hormonen wordt veroorzaakt.
Daarnaast heeft het voor voedsters ook een medische reden om te castreren, het voorkomen van baarmoederkanker/baarmoederontsteking.

Rabbit Talk is dan ook een voorstander van het castreren van rammen en voedsters. Uiteraard is een operatie altijd een spannende gebeurtenis, indien u de narcose en operatie laat uitvoeren door een konijnkundige anesthesist en chirurg is het risico minimaal. Daarom bieden wij dan ook de mogelijkheid om uw konijn door een konijnkundige chirurg te laten castreren met Rabbit Talk als anesthesist.
Rabbit Talk is naast konijnendeskundige ook al lange tijd paraveterinair dierenartsassistente met verdieping konijnen op medisch gebied.

Belt u gerust voor meer informatie!