Vaccinatie

Rabbit Talk biedt kleinschalige huiselijke opvang aan konijnen. Uiteraard zullen wij hygiënische maatregelen in acht nemen wanneer uw konijn(en) bij ons logeert.
Het is een voorwaarde dat konijnen gevaccineerd zijn tegen myxomatose, vhd-1 en vhd-2, de bescherming mag niet (zijn) verlopen tijdens het verblijf bij Rabbit Talk. Wij hanteren de immuniteitsduur en aanvang van de immuniteit volgens de bijsluiter van het gebruikte vaccin. 

Nobivac myxo-vhd beschermt tegen myxomatose en vhd1, deze vaccinatie dient minimaal 3 weken voor aanvang van het verblijf te zijn gegeven en biedt 12maanden bescherming.
Filavac kc+v beschermt tegen vhd2, deze vaccinatie dient minimaal 7 dagen voor aanvang van het verblijf te zijn gegeven en biedt 12 maanden bescherming.
Eravac beschermt ook tegen vhd2, deze vaccinatie dient minimaal 7 dagen voor aanvang van het verblijf te zijn gegeven en biedt 6 maanden bescherming.

Op dit moment bestaan, tot zover bekend, drie konijnenziektes waartegen gevaccineerd kan worden. Voor twee daarvan, vhd-1 en vhd-2, bestaat geen mogelijkheid tot genezing, de enige bescherming die geboden kan worden is vaccinatie. Bij myxomatose bestaat er een kans op herstel, deze is echter vele malen groter wanneer een konijn is gevaccineerd.
Meer informatie over deze virussen, vindt u op onze medische pagina Vaccineren.